← Alle producenter

Mostballaden

I efteråret 2009 startede vi vores æblemosteri Mostballaden på Soldalen lidt uden for Olsker. Stedet her er oprindeligt en af de gamle æbleplantager på Nordlandet . Plantagen som blev drevet siden 1938 af Helene Andersen. Helene med det røde hår og bukserne på var allerede ved denne tidspunkt foregangskvinde for ”naturlige ” dyrkningsmetoder indenfor gartneri og frugtavl. Isa Dam og Friedhelm Gärtner overtog stedet i 1985 og drev Soldalen i mange år som Gæste- og Feriegård.

I 2006 starter Isa sin private Naturbørnehave ”Liden Stina” på ejendomen. Her går mellem 10 og 14 børn til dagligt og nyder sammen med de voksne samværet med hinanden, dyrene, samt vind og vejret året rundt.

I efterår 2009 starter vi så Bornholms Æblemosteri – MOSTBALLADEN Mange ting skulle læres, gøres for første gang og falde på plads. To pædagoger, som vi oprindeligt er, og et mosteri – hvordan skulle det nu gå? Det gik – vi lærte rummestiermaskinen at kende, vi fik designet for boksen og marketinget på plads og de første kunder kom med deres æbler og mosten smagte fortrinligt. Den gamle tradition for æblemost presning, og dermed anvendelse af gode bornholmske råvarer som var brudt efter ophør af Langedebys Mosteri ved Nexø først i 70 erne, var dermed med succesfuldt genoplivet.

Vores æblemosteri i dag forarbejder udelukkende friske, solmodne, bornholmske æbler og bær. Den korte vej fra jord til bord sammen med den lokale forankring er af afgørende vigtighed for os. Vi lægger vægt på en skånsom forarbejdning uden ekstra vand, konserveringsmidler, koncentrater eller tilsætningsstoffer.

Mostballaden´s produkter er ikke økologisk godkendt. Vores æbler kommer fra forskellige private haver med typisk ældre, store træer, fra egen frugthave samt fra diverse høst aftaler. I alt mellem 40 og 50 skiftende steder på Bornholm. En økologisk godkendelse er derfor af praktiske årsager på nuværende tidspunkt ikke realistisk for vores bedrift.

Men når det er sagt, så mener vi bestemt at:
Mostballaden’s Most samt vores andre æblespecialiteter er højkvalitetsprodukter fra Regionen og for Regionen!

Find frem til Bornholms lokale æblemosteri.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Mostballaden tilbyder lækre mostblandingen, i en"family-size" indpakning. Så har du nok moste til hele familien.

  • 1 x bag-in-box most     a 3 L - 120.-
  • 2 x bag-in-box most     a 3L - 220.-

Varianter:

  • Ingrid Marie
  • Discovery
  • Holsteiner Cox
  • Æblemost m. Hyldeblomst

Vi tager forbehold til prisændringer, tastefejl og variation i sortiment

Find vej til gårdbutikken
Bjergebakkevejen 2, 3700 Rønne
Rutevejledning