← Alle producenter

Hammerhuskvæg

Hammershuskvæg- et langt og målrettet samarbejde for en velplejet Bornholmsk Natur.

Hammershuskvæg er resultatet af et langvarigt samarbejde imellem Jan Tang Seerup hos Hammerhuslam og Annette Rosengaard Holmenlund hos Sheep and Goat Consult.

I 2002 fik vi sammen overbevist Naturstyrelsen, om at, firmaet Hammershuslam var vejen frem til en velplejet natur omkring Hammershus og Hammerknuden og senere mange andre af de Bornholmske naturperler.

Dengang havde Jan Seerup bare et par hundrede får, som afgræssede Hammerknuden, men vi lavede forsøg der viste at vi kunne styre afgræsningen på Hammershus og senere Slotslyngen således at vi hindrede tilgroning og uden at det gik for hårdt ud over den meget værdifulde blomsterflora.

De seneste år har gjort at Jan Seerups fårebesætning voksede til over 600 får og at han, for tiden, både er Bornholms og en af landets mest erfarne naturplejer.

Han afgræsser både med får, kvæg og geder for Bornholms Kommune, Naturstyrelsen og private lodsejere.

Jan Seerup havde i 2009 erkendt at fårene ikke kunne klare naturplejen alene. Han fik derfor kontakt til Kenn Stråby fra Naturkvæg Bornholm, der sammen med Annette Rosengaard Holmenlund afgræssede Ekkodalen med deres fælles kvæg. De blev enige om at sætte deres Skotske Højlandskvæg til at hjælpe til på Hammerknuden. Disse havde kalve ved siden som den legendariske Dexter tyr “Qualen af Baunely”, havde leveret. Han udmærkede sig ved både at kunne leve af naturgræs og sætte glimrende kvalitetskød.

Vores alvstyr Ferdinand, på godt 1000kg.

I dag består besætningen består af 50 armekøer og 40 opdræt og 2 avlstyrer

Hammerhuslam APS modtager tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning eller med slæt og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne

Galloway kød af høj kvalitet, fra dyr som harlevet hele livet som naturplejer.

Priserne er opgivet kilo-priser. Antallet i pakningerne er vejledende.

  • Flanksteak                     170.-     (1 pr. pakke)
  • Flapmeat                        170.- (1 pr. pakke)
  • Gl. dags     oksesteg      160.- (1 pr. pakke)
  • Osso     Buco                  135.-     (4 pr. pakke)
  • Rib Eye     300g              305.-     (2 pr. pakke)
  • Entré Cote 300g            305.-     (2 pr. pakke)
  • Tyndsteg 1,2-1.5kg        285.- (1 pr.     pakke)
  • Mørbrad,     halve           385.-     (1 pr. pakke)
  • Culotte                             295.-     (1 pr. pakke)
  • Cuvette                            245.-     (1 pr. pakke)
  • Tykstegsbøf 200g          295.-     (1 pr. pakke)
  • Wienerschnitzler              275.-     (2 pr. pakke)
  • Roastbeef                         265.-     (1 pr. pakke)
  • Gullash                              185.-    (500g pr. pakke)
  • Stroganoff                         185.-    (500g pr. pakke)
  • Bankekød                          185.-     (500g pr. pakke)
  • Hakket okse 10-12%         110.-     (400g pr. pakke)
  • Hale                                   125.-     (1 pr. pakke)
  • Suppeben                           30.-     (1,5-2,0 kg pr. pakke)
  • Indmad:
  • Hjerte delt i 2                      65.-     (1 hel pr. pakke)
  • Lever                                    65.-     (1 pr. pakke)
  • Tunge                                    65.-    (1 pr. pakke)
  • Nyretap                                170.-    (1 pr. pakke)
  • Kæber                                  160.-     (1 pr. pakke)

Vi tager forbehold til prisændringer, tastefejl og variation i sortiment

Find vej til gårdbutikken
Bjergebakkevejen 2, 3700 Rønne
Rutevejledning