Engly lam

Fårene på Engly var fra starten af racen Spælsau (Spelsau). De er korthalede, letstillede og uden uld på ben og hoved. Dyrene findes både med og uden horn. De er hårdføre og nøjsomme, rolige og tillidsfulde.

Fårene har gode moderegenskaber, lette læmninger og har meget udpræget flokinstinkt. De har fast brunst i november / december, hvilket giver lam i april.

Kødlammene fødes i sidste halvdel af april, og tilbringer hele deres liv i det fri . Har de græs nok lever de udelukkende af modermælk og græs. Det giver magert, vildtagtigt og sundt kød.

Skind spælsauen har mange flotte farver og nuancer. Derfor bliver fåreskindene utrolig smukke i deres glød og bundfarve. Spælsauen har ofte en nuance i underulden og en anden i dækhårene – dette giver et utroligt flot farve spil.

Uld spælsauen har en meget fin uld, som er i fire naturlige farver, sort, hvid, grå og brun. Ulden anvendes til strikke- og vævegarn. Garnet har en karakteristisk silkeagtig glans og blødhed. Det gælder også de indfarvede garner. Ulden er meget værdsat af håndspindere og vævere, ligesom det også er velegnet til filtning.

Kødprodukter og skind fra Engly-Lam kan købes i Den Bornholmske Gårdbutik.

Retur til producenter