Bialite Gris

Bente Johansen har altid levet med dyr omkring sig. I mange år var heste det der optog hende mest. I sit faglige virke som dyrlæge har hun beskæftiget sig med alle forskellige husdyrarter, men de sidste 20 år fortrinsvis med grise. 

Bentes ejendom hedder Aakrogin, fordi den ligger lige ned til Tingsted å, som bugter sig i hendes baghave. Her findes foruden de 30 grise, 1 hund, flere katte, mange høns og 1 hane, samt 6 påfugle.

Bialitevejen var i gamle dage en stærkt benyttet sognevej. Bialite er det vadested ved åen, hvor bornholmerne dengang, da alt transport foregik med hestevogn, holdt hvil, spiste madpakke og fik sig en lille en.
Bialite betyder vent lidt – giv dig tid. Det er det Bente gør med sine grise. Hun giver sig tid til det enkelte dyr og nyder at se på grise, der har mulighed for at have en naturlig adfærd.

Hendes produktion er erhvervsmæssigt hold af slagtesvin på friland. D.v.s at hun køber grisene af en soholder, når de vejer ca. 30 kg. Så får de 5-6 måneder i frihed på hendes 2 hektar mark og skov, inden de bliver slagtet. Kødet fra grisene bliver solgt i Den Bornholmske Gårdbutik.

 

I år kommer grisene fra Kristine og Hans Peter Sonne, Søndregård i Nyker. Det er bornholmergrise, som er født af løsgående søer og ikke har fået kuperet halerne.

Læs mere på Bialite.dk

Retur til producenter